Stare vijesti - Arhiva

UPISI U PROLJETNI CIKLUS CROMA EDUCARE

 U tijeku su upisi u proljetni ciklus CROMA EduCare programa koji počinje 7. ožujka i traje do 14. lipnja 2014. Program je namijenjen mladim menadžerima, srednjem menadžmentu i izvršnim direktorima, odnosno poduzetnicima i stručnjacima koji formalno nemaju status profesionalnih menadžera, ali svoj osobni razvoj i/ili profesionalnu karijeru namjeravaju nadopuniti strukovnim znanjima i vještinama u području korporativnog upravljanja poslovnim procesima i projektima.  PrijavnicaOpširnije 

MENADŽERI I PODUZETNICI 2013.

U petak, 29. studenog dodijeljene su godišnje nagrade i priznanja HUM-CROMA. Nagradu Menadžer godine ove godine primilo je 13 najboljih hrvatskih gospodarstvenika: EDI ČERNJUL (Riviera Adria d.d., Poreč), mr.sc. TOMICA BELIĆ, dipl.ing. (Tvornica stočne hrane d.d., Čakovec), DAVOR GEČIĆ, mag.oec.(L&P Tehnologije d.o.o., Prelog), DUŠAN BORAS (Neograf d.o.o., Kraljevica), NATAŠA RAKOVAC-RUSTJA, dipl.ing. (PK – Palfinger Kran d.o.o., Škrljevo), MIHA AKRAPOVIĆ, dipl.ing. (PAB – Plastika Akrapović d.o.o., Buzet), ZVONIMIR TUDOROVIĆ, mag.oec. (Hoteli Njivice d.o.o., Njivice), DRAGO ČUGURA, ing. (Bilfinger Đuro Đaković Montaža d.o.o., Slavonski Brod), mr.sc. NIKOLA NEMČEVIĆ, dipl.ing. (Spider grupa d.o.o., Pitomača), THOMAS HEINZ PANDŽIĆ (Alles d.o.o., Požega), VJEKOSAV MAJETIĆ, dipl.ing. (DOK-ING d.o.o., Zagreb), doc.dr.sc. VLADIMIR MOZETIČ, dr.med. (Poliklinika Medico, Rijeka) i nagradu za životno djelo - prof.dr.sc. VIDOJE VUJIĆ (Redovni profesor Sveučilišta u Rijeci na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija).

 

3. KONGRES MENADŽERA I PODUZETNIKA
DODJELA NAGRADA MENADŽER GODINE 2013.

  PRIJAVNICA I PROGRAM Susreta Croma 2013.doc

  Program 3. kongresa

29. 11. – SUSRET CROMA I DODJELA NAGRADA MENADŽER GODINE 2013.

Ovogodišnji Susret CROMA i dodjela nagrada Menadžer godine održat će se u petak, 29. studenog 2013. u Hotelu Westin Zagreb. Susret CROMA 2013. koncipiran je kao cjelodnevni program u sklopu kojeg se u jutarnjem dijelu održava 3. kongres menadžera i poduzetnika s temom: „Smjernice ekonomske politike 2014.-2016. i perspektive realnog sektora gospodarstva – reindustrijalizacija ili predstečajna nagodba!“. Središnji dio večernjeg programa Susreta rezerviran je za predstavljanje dobitnika te dodjelu nagrade Menadžer godine 2013. U tu svrhu HUM-CROMA priprema prigodnu besplatnu kolor brošuru o dobitnicima nagrade (osamdesetak stranica, naklada 1000 komada) namijenjenu članovima i partnerima HUM-CROMA te široj poslovnoj javnosti.

 Narudžbenica za oglasni prostor u brošuri

 
STRESS MANAGEMENT TRAINING ZA MENADŽERE

U sklopu ovogodišnjeg jesenskog ciklusa CROMA EduCare pokrenut je izborni modul Stres menadžment koncipiran u dvanaest jutarnjih radionica subotom pod vodstvom magistara psihologije, NLP terapeuta, sportaša i sportskog pedagoga Igora Čerenšeka. Sadržaj programa osmišljen je tako da svaka radionica obuhvaća dva aspekta stres menadžmenta. Prvi je metoda relaksacije, a drugi aspekt je energetski trening ili istezanje sa ciljem opuštanja, podizanja razine funkcionalnosti i pripreme za radni dan. Svaka radionica je uistinu oblik upravljanja  stresom, smanjenja stresa i dijelom edukativni program koji svaki pojedinac može samostalno primjenjivati izvan same radionice, u svoje slobodno vrijeme.  Princip rada je progresivan, tako da će svaki polaznik postupno povećavati kvalitetu i kvantitetu vježbi kako bi se omogućila fizička i mentalna prilagodba na program, ali i postupno usvajanje vještina i znanja koji su dio programa.

 
ČETVRTA GENERACIJA POLAZNIKA UPISALA CROMA EDUCARE

U petak, 20. rujna počeo je jesenski ciklus CROMA EduCare programa. CROMA EduCare je tromjesečni integrativni program stručne edukacije koji omogućava polaznicima da u najkraćem vremenu ovladaju potrebnom razinom izvrsnosti, a kroz procese interaktivnog učenja i praktičnoga rada, vode ih najiskusniji predavači i ugledni hrvatski gospodarstvenici. Polaznici jesenskog ciklusa dolaze iz tvrtki PIK Vrbovec, Systec Automatizacija, Ericsson Nikola Tesla, HEP, Ledo, Gornji grad, Zvijezda, Jamnica IN2 Grupa, Euroherc osiguranje, Emerson, Imperial Rab i Zagrebački holding.

 

UPISI U JESENSKI CIKLUS CROMA EDUCARE PROGRAMA

U tijeku su upisi u jesenski ciklus CROMA EduCare programa koji počinje 20. rujna i traje do 21. prosinca 2013. Program je namijenjen mladim menadžerima, srednjem menadžmentu i izvršnim direktorima, odnosno poduzetnicima i stručnjacima koji formalno nemaju status profesionalnih menadžera, ali svoj osobni razvoj i/ili profesionalnu karijeru namjeravaju nadopuniti strukovnim znanjima i vještinama u području korporativnog upravljanja poslovnim procesima i projektima.

 
O CROMA EduCare rekli su...

... Ono što CROMA EduCare program razlikuje od sličnih edukacijskih programa i formalnih obrazovnih institucija je u tome što je nastao na osnovi stvarnih potreba za edukacijom u praksi prepoznatih od strane CROME. Ovaj program osim organizacijskih i upravljačkih tehnika i novih znanja isto tako nudi i novu paradigmu ekonomskog razvoja temeljenu na moralnim principima koji osiguravaju dugoročni ekonomski razvoj, gospodarski rast, te socijalni mir koji je ujedno i jamac kvalitetne poslovne klime u društvu. Osim  učenja od vrhunskih predavača, CROMA EduCare program prilika je i za stvaranje novih kontakata, a interaktivni tip edukacije i ugodna atmosfera omogućuju razmjenu iskustava s polaznicima programa koji su mahom stručnjaci u svojim područjima rada. CROMA EduCare program dao mi je nove alate i znanja koje pokušavam primijeniti u svakodnevnom poslovnom ali i privatnom životu, te mi otvorio nove horizonte i ukazao u kojem smjeru se i u budućnosti trebam razvijati. 

Vedran Papić, samostalni suradnik u nabavi, Zvijezda d.d. EduCare je vrlo zanimljiv, raznolik i dinamičan edukacijski program. Uz profesionalno odrađena interaktivna predavanja i radionice, najveća vrijednost programa su poučne priče i životna iskustva vrhunskih predavača i gospodarstvenika. Njihovi savjeti ne mogu se naučiti iz knjiga, a primjenjivi su odmah u svakodnevnom životu i poslu. EduCare program mogu preporučiti svakome tko prepoznaje vrijednosti konstantnog  učenja, osobnog usavršavanja, te stvaranja poslovnog uspjeha kroz etično poslovanje.Danko Badanjak, Končar – Energetski transformatori d.o.o. 

 
NOVI OKVIRI KAZNENE ODGOVORNOSTI DIREKTORA I ČLANOVA NO

U četvrtak, 31. siječnja 2013. u nazočnosti tridesetak sudionika iz cijele Hrvatske, održan je praktikum „Novi okviri kaznene odgovornosti direktora i članova NO u društvima kapitala“. Praktikum su vodili mr.sc. Esad Čolaković, glavni menadžer HUM-CROMA i prof.dr.sc. Petar Novoselec vodeći domaći stručnjak za kazneno pravo i autor poglavlja o gospodarskom kriminalitetu novog KZ-a.

 

PRIJEM KOD PREDSJEDNIKA RH

Dobitnici nagrade Menadžer godine 2012. i delegacija HUM-CROMA bili su u utorak, 4. prosinca 2012. na prijemu kod predsjednika RH, prof.dr.sc. Ive Josipovića, pokrovitelja godišnjeg Susreta CROMA, u sklopu kojeg su i ove godine dodijeljene nagrade najboljim menadžerima i poduzetnicima u hrvatskom gospodarstvu.

 

DODIJELJENE NAGRADE MENADŽER GODINE 2012.

Pod pokroviteljstvom predsjednika RH, prof.dr.sc. Ive Josipovića i u partnerstvu sa Zagrebačkom županijom, u petak, 23. studenog 2012. održan je 22. susret CROMA u sklopu kojega su dodijeljene nagrade Menadžer godine 2012. Nagrađeno je 15 menadžera u 9 kategorija.