Sklopljen Sporazum o suradnji između CROMA-e i CRANE-a

28.03.2018. – Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) i Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika (HUM-CROMA) dogovorili su programsku suradnju na područjima od zajedničkog interesa u kojima će podupirati razvoj startupova kroz zajedničke ekspertize.

Spojnica između poslovnih anđela i CROMA-e, koja okuplja profesionalne menadžere, trebala bi biti na dobrobit ukupnog gospodarstva, posebno naspram ciljane skupine mladih i inovativnih poduzeća, a danas je simbolički oplemenjujemo ovom suradnjom.

Također, želimo poduzetnicima koji pokreću startupove, kao i menadžerima, omogućiti razne oblike edukacije kojima se CROMA i inače sustavno bavi te u tome vidimo prirodnu poveznicu s CRANE-om”, istaknuo je Esad Čolaković, glavni menadžer CROMA-e.

Naše dvije udruge, koje okupljaju poduzetnike i menadžere, moraju djelovati zajedno kako bi se stvorilo poticajno okruženje za poduzetnike jer takvo će okruženje rezultirati i većim brojem startupova i investicija. Najveći benefit ove suradnje za startupove je iskustvo koje pružamo, a dobre investitore sigurno možemo naći i među članovima CROMA-e“, smatra Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a.

Član Upravnog odbora CRANE-a Hrvoje Prpić nadovezao se: „S CROMA-om sam se prvi puta susreo 2004. g. kada sam dobio nagradu za najboljeg mladog menadžera te godine, međutim, u kontaktu smo ostali i nakon toga kada sam, prije prodaje HG Spota, doveo profesionalnog menadžera te mi je gospodin Esad u tom procesu puno pomogao. Prema tome, imamo veliko znanje i iskustvo iz CROMA-e koje možemo ponuditi startupovima kako ne bi napravili greške koje dosta često rade u svom poslovanju“.

CRANE i CROMA na svojim će službenim internetskim stranicama i društevnim mrežama objavljivati sve vijesti o zajedničkim aktivnostima.