STRES MENADŽMENT ZA MENADŽERE

 

Jednodnevna radionica upravljanja stresom

STRES MENADŽMENT ZA MENADŽERE

HUM-CROMA, Trg bana J. Jelačića 15/II., 10000 Zagreb

Četvrtak, 20. veljače 2014. 09.00 - 17.30

 

 

Kako prepoznati stresne situacije i reakcije, kako na cjelovit način rješavati nagomilani stres uz pomoć različitih funkcionalnih alata i metoda, sadržaj je dvodnevne radionice „Stres menadžment za menadžere“ koju vode istaknuti hrvatski stručnjaci s međunarodnim iskustvom:

 

Stres je normalna psihofizička reakcija, zaštitni mehanizam za suočavanje s opasnošću ili rješavanje nekog problema. Međutim, zbog sve većih zahtjeva koji pred nas postavlja suvremeni način života i poslovanja, stres se nagomilava, a tijelo se stalno nalazi u stanju povišene napetosti, što kroz duže vremensko razdoblje, destruktivno utječe na Vaše zdravlje, međuljudske odnose i kvalitetu života.

Ako želite naučiti kako prevenirati i kontrolirati stres, kako unaprijediti svoje zdravlje, te kako se opustiti kroz jednostavne i učinkovite metode Stres menadžmenta prijavite se na ovu jednodnevnu radionicu. 

 
SATNICA Četvrtak, 20.2.2014.

 

08.45-09.00 Registracija sudionika

09.00-10.30 Uvod u upravljanje stresom; stres i stresori; cjelovit pristup upravljanja stresom; test stresa i napetosti; test životnih promjena; prepoznavanje stresnih situacija i reakcija

10.30-12.00 Osnovne metode opuštanja: vježbe disanja; body scan

12.00-12.30 Stanka

12.30-13.30 Metode dubokog opuštanja: progresivna mišićna relaksacija; vježba

13.30-15.00 Fitnes i tjelesna aktivnost kao prevencija i nošenje sa stresom

15.00-15.30 Stanka

15.30-17.00 Odnosi i komunikacija: kako prevenirati sukob?

17.00-17.30 Pitanja i odgovori

 

PLAN RADA

 

 

SATNICA

 

SADRŽAJ

 

CILJ

8:45 – 9:00

Registracija sudionika

 

 

 

9:00 – 10:30

Uvod u upravljanje stresom; stres i stresori; osnovni čimbenici cjelovitog pristupa upravljanja stresom; test stresa i napetosti; test životnih promjena; prepoznavanje stresnih situacija i reakcija

Upoznati polaznika sa osnovnim teorijskim osnovama upravljanja stresom, provesti uobičajene testove za korisnika, upoznati polaznike sa temeljnim informacijama o stresu i stresnim reakcijama.

 

10:30 – 12:00

 

Osnovne metode opuštanja: vježbe disanja 1:1 i bodyscan

Podučiti polaznika o osnovnim tehnikama relaksacije i njihovoj primjeni.

12:00 – 12:30

STANKA

STANKA

 

12:30 – 13:30

Metode dubokog opuštanja: Progresivna mišićna relaksacija; vježba

Podučiti polaznika o tehnikama duboke relaksacije, kao i njihovoj primjeni.

 

13:30 – 15:00

Fitnes i tjelesna aktivnost kao prevencija i nošenje sa stresom

Podučiti polaznika temeljnim postavkama fitnesa, osnovnim mehanizmima djelovanja i treninzima kod kuće.

15:00 - 15:30

STANKA

STANKA

15:30-17:00

 

Odnosi i komunikacija: kako prevenirati sukob?

Podučiti polaznika osnovnim komunikacijskim vještinama, potencijalnim zamkama u komunikaciji i načinima prevencije sukoba.

 

17:00 – 17:30

 

 

Pitanja i odgovori

Prilika za polaznike da postave pitanja na teme obrađene u ovom dijelu edukacije; diskusija s ciljem primjene naučenog u praktičnom radu s klijentom.

 

 

KOTIZACIJA

Kotizacija za radionicu iznosi 800 kn + PDV.

Kotizacija uključuje radionicu, snack i osvježavajuće napitke. Kotizaciju molimo uplatiti na IBAN: HR2525030071100054159, Sberbank d.d. Zagreb. Ispunjenu prijavnicu molimo poslati via fax 01/4838 710 ili 4811 787 ili na mail: hum-croma@croma.hr Detaljnije informacije možete dobiti na tel. 01/4838 709 i na www.croma.hr

 

 ili Ispunjenu  prijavnicu molimo pošaljite via fax 01/4811 787 ili na e-mail: hum-croma@croma.hr

 

PREDAVAČI

 

IGOR ČERENŠEK, mag. psych., NLP terapeut i coach

Diplomirao psihologiju na University of Minnesota u SAD-u 2007. Magistrirao psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Certificirani NLP praktičar, coach i hipnoterapeut. Hrvatski Olimpijac iz Atene 2004. godine. Na fakultetu u SAD-u se usmjerio na stressmanagement, savjetovanje, wellbeing, komunikaciju i psihologiju sporta. Proteklih godina prisustvovao je brojnim edukacijama te je stekao brojne certifikate i diplome, između ostalog: Neuro Linguistic Programing (NLP) – međunarodni certifikat NLP coach and manager; Certifikat – Blok periodizacija – prof. Vladimir Issurin; Potvrda – Optimizacija razine uspješnosti kod olimpijaca – prof. dr. sc. Juri Hanin; Edukacija i radionica - Psihologija sporta u organizaciji Hrvatske Psihološke komore i Hrvatske Olimpijske Akademije; Edukacija iz pružanja podrške  pomoći studentima s akademskim problemima u organizaciji Tempus JEP 41060-2006.  Član je sekcije za psihologiju sporta u Hrvatskom psihološkom društvu i Hrvatske udruge kognitivno bihevioralnih terapeuta. 

Radno iskustvo: Ured za podršku svjedocima i žrtvama (UNDP). Općinski kazneni sud u Zagrebu. Pružanje podrške svjedocima i žrtvama. Povremeni predavač u Sportskoj gimnaziji u Zagrebu iz područja psihologije sporta. Fitnes učilište – predavač iz kolegija Komunikologija u fitnesu. Conversatio centar za edukaciju i savjetovanje d.o.o. – vlasnik i direktor kompanije – provodi individualni mentalni trening sa sportašima. Kolumnist za web portale Zdrava krava i Activo.hr za teme stressmanagementa i motivacije. Stručni suradnik u programu „Mršavimo zajedno“ u organizaciji 24 sata i Zdrava Krava u kontekstu nošenja sa stresom kod velikih životnih promjena. Stručni suradnik psiholog u prvom online servisu za mršavljenje Klub mršavljenja. Edukacijski programi za mentalnu pripremu sportaša u organizaciji Conversatio centar d.o.o. za klubove diljem Hrvatske. Edukacijski praktikum programi Stressmanagementa  (razina 1, 2 i 3) u organizaciji Conversatio centar d.o.o. za opću populaciju, te psihologe i djelatnike savjetodavnih i pomagačkih djelatnosti u regiji.

www.mentalnitrening.com

 

LUKA ŠKRINJARIĆ, mag. psych., sportski psiholog

Diplomirao psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zadru te magistrirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Područja interesa kroz fakultetsku naobrazbu: klinička psihologija, savjetodavna te sportska psihologija unutar koje je posvećen konstantnom profesionalnom usavršavanju. Bavio se odbojkom (HAOK Mladost) i nogometom (NK Trešnjevka).

Bavi se stress managementom te podizanjem razine angažmana i motivacije sportaša u vidu postizanja vrhunskih rezultata. Radi kao mentalni trener i sportski psiholog s poluprofesionalnim i profesionalnim sportašima u Conversatio centar za edukaciju i savjetovanje d.o.o., te hrvatskim reprezentativcima iz raznih zagrebačkih klubova na individualnoj (plivanje, nogomet, skijanje, judo, odbojka, stolni tenis, rukomet, kick boxing, tenis, gimnastika, boks, ultimate fight) i grupnoj (sinkronizirano klizanje – Zagrebačke Pahuljice – seniorke i juniorke, plivanje, squash) razini. Povremeni predavač u Sportskoj gimnaziji u Zagrebu iz područja psihologije sporta; PK Cerine Koprivnica – sportski psiholog plivača juniora i seniora, PK Zadar – sportski psiholog kadeta i juniora. Provodi edukacijske programe za mentalnu pripremu sportaša u organizaciji Conversatio centar d.o.o. za klubove diljem Hrvatske te Edukacijski Practicum program Stress managementa  (razina 1,2 i 3) u organizaciji Conversatio centar d.o.o. diljem regije. Kolumnist za web portal Activo.hr za teme stress managementa i motivacije.

www.mentalnitrening.com

 

MARINO BAŠIĆ, prof.

Diplomirao na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu na smjeru Opća fizička priprema sportaša i Nogomet (UEFA A licenca). Certificirani je CrossFit Level 1 trener i Power Plate trener. Ima završen tečaj vježbanja s kettlebellima (girje) po RKC sustavu kod Davora Kudrne i Marijana Kudrne, tečaj Stability & Mobiity pod vodstvom Sasche Krausnekera, utemeljitelja Feldenkrais Instituta Wien.

Vanjski je suradnik na Kineziološkom fakultetu iz predmeta Osnovne kineziološke transformacije – fizička priprema sportaša, Fitnes, Nogomet i Atletika. Stalni je predavač na Fitnes učilištu iz predmeta Principi vježbanja, fitnesa i zdravlja te Metodika treninga s opterećenjem. Povremeni je predavač na različitim seminarima i kongresima Hrvatskog teniskog saveza, Teniške sveze Slovenije, Udruge kondicijskih trenera Hrvatske, Hrvatskog judo saveza, Kongresa fitnessa i aerobika, pilatesa i bodymind konvencija te seminara u organizaciji Orlando Fita.

Kondicijski je trener u kampovima Hrvatskog teniskog saveza i Hrvatske skijaške reprezentacije. Član je udruge kondicijskih trenera Hrvatske i Hrvatskog kineziološkog saveza, Europske udruge kondicijskih trenera, National Strenght and Conditioning Association i član skupštine Hrvatske udruge za fitness i zdravlje.

Voditelj je fitnes centra Basic Gym One na ZV i Total Coach Booth Camp u sportskom centru Šestica na ZV.

Osnivač je i glavni urednik internet stranice www.sportskitrening.hr, stalni je suradnik stranica www.mojdoktor.hr, www.fitness.com.hr, www.tenis.hr, www.building-body.com, www.proteini.hr, www.blue-gym.hr, časopisa Kondicijski trening, magazina Tenis, časopisa Knockout International, dnevnika Sport Plus. Povremeno piše o sportu za Sportske novosti, Jutarnji list i 24 sata. Glavni je urednik emisije Fitness i sport na Z1 programu.

www.sportskitrening.hr