CROMA SLAVI 30. ROĐENDAN!

 

Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA osnovano je 16. studenog 1990. godine kao dobrovoljna strukovna organizacija čiju programsku filozofiju i društveni status određuju nezavisnost, nestranački i nevladin karakter, neprofitna djelatnost te interesna i strukovna solidarnost.

 

  • Okupljeno je više od 3000 članova i partnera;
  • Realizirano je gotovo 250 različitih projekata;
  • Dodijeljeno je 278 strukovnih nagrada Menadžer godine;
  • Objavljeno je desetak programskih dokumenata;
  • Održano je 18 ciklusa Mini MBA CROMA EduCare programa;
  • Objavljeno je pedesetak stručnih knjiga i publikacija;
  • Realizirana je međunarodna suradnja s regionalnim i europskim udrugama menadžera;
  • Ostvareni su brojni humanitarni projekti.

 

Povodom proslave okrugle godišnjice djelovanja izdajemo i monografiju koja će u detalje opisati naše brojne odrađene projekte, aktivnosti i postignuća, ali i važne trenutke u povijesti hrvatskog gospodarstva kojima je CROMA bila začetnik ili predvodnik. U nastavku vam donosimo isječke iz monografije s izjavama nekih od najutjecajnijih lidera gospodarske i političke scene:

 

U proteklih 30 godina uspješnog djelovanja, CROMA je unijela mnoge novosti u hrvatski gospodarski  prostor. Organizirala je mnogo lokalnih, regionalnih i međunarodnih simpozija i savjetovanja o zakonodavnim, socijalnim i gospodarskim uvjetima poslovanja te o prilagođavanju uvjetima poslovanja u EU.

Dr. sc. Franjo Gregurić

 

Osnutak i djelovanje CROMA-e bilo je potvrda te svijesti da se bitne strukturne promjene ne događaju same po sebi, već da ih grade i provode institucije, koje po svojem karakteru već imaju (uspješne) reference iz okruženja u koje i Hrvatska želi stići – u društvo ekonomski uspješnih država.

Prof. dr. sc. Mladen Vedriš

 

Posebno želim apostrofirati činjenicu da je kao nevladina i nezavisna strukovna udruga HUM-CROMA mnogo prije prijama Republike Hrvatske u članstvo EU, kao članica Europske konfederacije menadžera, u hrvatski gospodarski prostor nastojala implementirati europske standarde profesionalne izvrsnosti menadžera i dobre prakse korporativnog upravljanja, da je 2003. godine bila osnivač prve privatne menđunarodne poslovne škole u RH – CROMA Business Academy, koji projekt sam također podržavao pokroviteljstvom, te je bila nositelj inicijative da se neposredno nakon rata što brže otvore procesi normalizacije poslovne suradnje i trgovine u regiji jugoistočne Europe.

Stjepan Mesić, predsjednik Republike Hrvatske 2000. – 2010.

 

U svom mandatu predsjednika Republike imao sam brojne susrete te značajnu suradnju s predstavnicima CROME. Posebno, nastojao sam doprinijeti CROMINIM naporima da kod poduzetnika i menadžera razvije osjećaj odgovornosti za društvenu zajednicu u kojoj djeluju...

Prof.  dr. sc. Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske 2010. – 2015.

 

 

SVIM NAŠIM ČLANOVIMA I PARTNERIMA ZAHVALJUJEMO NA PODRŠCI U RADU TIJEKOM NAŠIH PRVIH 30 GOIDNA.