Ključni elementi razvoja svake tvrtke su znanje i vještine njenih zaposlenika koje zahtijevaju kontinuiranu nadogradnju i prilagodbu sve turbulentnijem i zahtjevnijem tržištu. Kako bismo bili u korak sa izrazito brzim i sveobuhvatnim promjenama koje zahvaćaju sve dijelove gospodarstva, prije 11 godina kreirali smo CROMA Educare program koji pomaže mladim stručnjacima da u najkraće vrijeme steknu potrebna znanja i vještine upravljanja poslovnim procesima, projektima i timovima.

U suradnji sa profesorom dr.sc. Mislavom Omazićem, redovnim profesorom na Katedri za organizaciju i menadžement Ekonomskog fakuteta u Zagrebu, spec. za projektni menadžement i društvenu odgovornost poduzeća, unaprijedili smo program sa aktualnim temama, neophodnim vještinama i novim trendovima na tržištu koje smo u razgovoru sa našim članovima, predsjednicima Uprava renomiranih tvrtki u Hrvatskoj te sa stručnjacima za ljudske potencijale osvijestili kao ključne za uspješno vođenje poslovanja i motiviranje timova.

Nastava će se održavati uživo u prostorijama HUM-CROMA-e, Trg bana J. Jelačića 15/2, srijedom i četvrtkom od 9:00 do 17:00 sati, svaki drugi tjedan od 14. rujna do 3. prosinca 2022. u malim grupama od 15-20 polaznika.

Ovaj je program do sada pohađalo i s uspjehom završilo više od 300 polaznika iz uglednih tvrtki iz cijele Hrvatske uključujući:

Program

MODUL STRATEŠKO UPRAVLJANJE I PROJEKTNI MANAGEMENT:

 • Ključni trendovi i oblikovanje budućnosti
 • Menadžment društveno korisnog projekta – ključna znanja i vještine
 • Strateško razmišljanje
 • Upravljanje stresom i mentalni trening za menadžere
 • Strateški ˝design thinking˝
 • Analitički menadžment
 • Praktična primjena teorije igara u poslovanju

MODUL FINANCIJE:

 • Upravljanje stresom i mentalni trening za menadžere
 • Financije za nefinancijaše
 • Osobne financije
 • Menadžment društveno korisnog projekta – rad na projektima
 • Projektno budžetiranje

MODUL MARKETING I PRODAJA

 •  Odnosi s javnošću i društveni mediji
 •  Internet marketing i društvene mreže
 •  Komunikacijske i prezentacijske vještine

MODUL KLJUČNE KOMPETENCIJE / VJEŠTINE:

 •  Upravljanje konfliktima i prigovorima
 •  Motivacija
 • Upravljanje stresom i mentalni trening za menadžere
 •  Osobna prodaja
 •  Kako voditi sebe i druge
 •  Menadžment društveno korisnog projekta

MODUL ULOGA PODUZEĆA U SUVREMENOM DRUŠTVU I TRENDOVI:

 •  Društvena odgovornost suvremenih poduzeća
 • Zelene tehnologije
 • Digitalna transformacija i virtualno vođenje timova
 • Osnove blockchain tehnologije

Profesori

Kroz procese interaktivnog učenja i praktičnog rada, upoznavanja sa novim trendovima kao što su zelene tehnologije, blockchain tehnologije, digitalna transformacija, virtualno vođenje, upravljanje stresom, mentalni trening, analitički menadžment, društveno odgovorno poslovanje, ESG polaznike će voditi najiskusniji predavači, profesori, ugledni hrvatski menadžeri i poduzetnici, naši dugogodišnji suradnici kao što su:

Igor Čerenšek, Mag. Psych.


diplomirao psihologiju na University of Minnesota u SAD-u 2007. godine. Magistrirao psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Certificirani NLP praktičar, coach i hipnoterapeut. Hrvatski je plivački olimpijac iz Atene 2004. godine.


Dr.sc. Nikša Sviličić


završio je paralelno dvije osnovne, dvije srednje škole, tri fakulteta, magisterij znanosti, tri doktorata. Diplomirao je povijest umjetnosti i muzeologiju, novinarstvo i komunikologiju, filmsku i TV režiju. Doktorirao je područja povijesti umjetnosti i muzeologije, književnosti i filma te komunikologije. Radio je na „Korean University of Technology“, kao profesor računarstva i multimedijskih tehnika.

Bio je profesor komunikologije i persuazije na Harvardu, pri čemu je dobio nagradu za najboljeg profesora 2003. godine. Ekspert je iz područja komunikacijsko - prezentacijskih vještina i suvlasnik poslovne škole „Proactiva“. Bavi se glazbom kao multiinstrumentalist, surađivao je s gotovo svim najpoznatijim domaćim glazbenicima (Balašević, Oliver, Đavoli). Bio je violinist i akustični gitarist kao stalni član benda Paula Simona. U suradnji s Oliverom Dragojevićem dobio je Porina za hit godine 2009. Režirao je više desetaka srednjometražnih i dugometražnih dokumentarnih i igranih filmova, pobjednik je Pulskog festivala 2009. godine za film „Vjerujem u anđele“.


Mr. sc. Vedran Antoljak


partner u konzultantskoj kuću Best Advisory koja je specijalizirana za usluge vezane na (digitalnu) transformaciju poslovanja, agilno vodstvo i inovacije. Osnovao je i 13 godina bio na čelu tvrtke Apsolon (Sense Consulting), u to doba najveće hrvatske tvrtke za poslovno savjetovanje. Više od 25 godina samostalno je razvijao, vodio ili sudjelovao u projektima globalnih i regionalnih korporacija, međunarodnih institucija i vlada te u nizu poduzetničkih poduhvata.
Posjeduje širok spektar vještina i iskustava menadžment konzaltinga koje je prikupio vodeći korporativne projekate i reforme regulatornog okruženja u 18 država. Njegov poslovni fokus je područje digitalne transformacije poslovanja, korporativnog menedžmenta, upravljanja inovacijama, razvoja inovativnih poslovnih (digitalnih) modela i alata, organizacijskog restrukturiranja, strategija i poslovnog planiranja, automatizacije poslovnih procesa i digitalizacije poslovanja. Autor je knjige Design Thinking za nedizajnere koja je bila najprodavanija poslovna knjiga u 2019. godini.


Prof. dr. sc. Mislav Ante Omazić


pokretač je niza inicijativa s osnovnim ciljem stvaranja promjena u društvu. Radio je na brojnim projektima različitih veličina s raznim hrvatskim i međunarodnim institucijama te predstavljao svoje radove na preko 20 međunarodnih konferencija. Redovni je profesor na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.


Danijela Šarić Lukačić, dipl. oec.


diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, zaposlena je kao konzultant za kontroling i financije u Poslovnoj učinkovitosti d.o.o. Posjeduje višegodišnje iskustvo i opsežno znanje iz područja kontrolinga, računovodstva, vođenja projekata, financijskog planiranja i izvještavanja koje je stekla u bankarskom sektoru te na rukovodećoj poziciji u Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga. Tijekom svoje karijere kontinuirano se stručno usavršavala i educirala.
Posjeduje certifikat Controller Akademie te Certifikat ATTF International Compliance – Foundation Level. Od posebnog interesa su joj područja strateškog i operativnog planiranja. Tijekom svoje karijere vodila je brojne projekte, posjeduje značajna znanja i iskustva u vođenju projekata vezanih uz razvoj sustava unutarnjih kontrola u javnom sektoru što obuhvaća izradu strateških i operativnih planova, utvrđivanje ključnih pokazatelja uspješnosti, upravljanja rizicima, dizajn i implementaciju poslovnih procesa itd. Također je vodila projekt implementacije ERP rješenja i uspostave funkcije kontrolinga u neprofitnom sektoru.


Mirela Španjol


hrvatska je poslovna konzultantica. Direktorica je i vlasnica tvrtke Ciceron komunikacije, specijalizirane za treninge iz područja retorike, komunikacijskih te prodajnih vještina i leadershipa. U svojoj 15-godišnjoj praksi održala je preko 1000 treninga u najvećim domaćim i inozemnim tvrtkama.

Autorica je prvog hrvatskog priručnika za retoriku “Moć uvjeravanja“ koji je sa svojih 8000 prodanih primjeraka postao domaći bestseller. Česta je gošća-komentatorica u elektroničkim medijima u analizi javnog nastupa političara i javnih govornika općenito. Školovala se na prestižnim domaćim i stranim poslovnim školama. Posjeduje train the trainer certifikate najpoznatijih njemačkih Instituta za poslovnu edukaciju (Haufe Akademie, Instatik, VA Akademie) iz područja komunikacije, prodaje i leadershipa. Od 2012. godine, kad je završila certificirani program za coaching, bavi se intenzivno Mirela Španjol business coachingom.

U najvećim hrvatskim tvrtkama provodi modularni leadership programe u kombinaciji s coachingom za top i visoki management. Već 12 godina redovito piše blogove s temama iz komunikacije, leadershipa i osobnog te organizacijskog razvoja. Prije poduzetničke karijere radila je kao profesorica njemačkog jezika u Poliklinici SUVAG te kao voditeljica Škole. Kroz menadžersku poziciju stekla je iskustvo vođenja tima od 50 ljudi. U Ministarstvu za europske integracije bila je viša stručna savjetnica za područje komunikacija i medijskog nastupa dužnosnika.


Mislav Varga, dipl.ing.


stručnjak za online marketing, statističke analize i data mining (rudarenje podataka). Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje i apsolvirao je dva poslijediplomska studija. Trenutno radi u tvrtki Escape d.o.o. iz Osijeka i predaje na nekoliko škola i institucija o temama vezanim uz online marketing. Jedini je hrvatski Google stručnjak u statusu djeda. Nositelj je niza Google AdWords i Google Analytics certifikata i posjeduje vrlo rijetki cetifikat: GCT - Google certified trainer.


Izv. prof. dr. sc. Robert Kopal


viši znanstveni suradnik, profesor visoke škole u trajnom zvanju, posebni savjetnik predsjednika Vlade RH za nacionalnu sigurnost. Dosadašnje profesionalno i znanstveno iskustvo: državni tajnik MUP-a RH, dekan Visokog učilišta Effectus, prodekan za R&D na Visokom učilištu Algebra te voditelj diplomskih studija Digitalni marketing i Podatkovni smjer. Bio je prodekan za nastavu na Visokoj poslovnoj školi Libertas, predavač i gost predavač na više visokih učilišta u RH i inozemstvu te na programu CROMA EduCare. Savjetnik je Uprave IN2 Grupe. Obavljao poslove glavnoga obavještajnog analitičara MUP-a RH, bio je viši menadžer u POA-i i SOA-i. Objavio je 12 knjiga u RH i inozemstvu. Autor je više poglavlja u knjigama te 70+ stručnih i znanstvenih radova u RH i inozemstvu. Voditelj je i predavač na 150+ poslovnih i analitičkih radionica u RH i inozemstvu (trenirao je sigurnosne i obavještajne službenike 11 država). Dizajnirao je nekoliko specijaliziranih informacijskih sustava. Certificirani je trener obavještajne analitike. Član je Nacionalnog vijeća za kibernetičku sigurnost, Matičnog povjerenstva za društvene znanosti, Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala, Nacionalnog tima RH – Europski Big Data Hackathon 2017. koji je osvojio 1. mjesto. Najnoviju knjigu, zajedno s Darijom Korkut, "Analitički menadžment" objavio je u listopadu 2020. godine.


Prof. dr. sc. Velimir Srića


završio je Ekonomski fakultet i magisterij na FER-u. Kao Fulbrightov stipendist stekao je MBA na Columbia University, New York i doktorat iz menadžerske informatike. Konzultant je iz menedžmenta i informatike u nizu tvrtki kao Coca Cola, Fina, Gorenje, dm, INA, Triglav osiguranje, Nova ljubljanska banka, PBZ i Krka. Bio je direktor Zavoda za informatičku djelatnost, Predsjednik Komiteta za znanost, tehnologiju i informatiku i član Hrvatske vlade. Programski je direktor konzultantske tvrtke za digitalne inovacije i razvoj menadžmenta. Vodio je Radnu grupu za strategiju informatizacije Hrvatske i bio predsjednik Skupštine grada Zagreba. Objavio je sedamdesetak knjiga i preko petsto članaka, a koautor je i Međunarodne enciklopedije menadžmenta. Professor emeritus Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, gostujući profesor na UCLA, Los Angeles i na Renmin sveučilištu u Kini, a predaje na sveučilištima u Budimpešti, Dubaiju, Grazu, Mariboru, Rijeci, Sarajevu, Splitu i Osijeku. Ekspert je Svjetske banke za Change Management, član Europske akademije znanosti i umjetnosti i Komisije za Digitalno društvo pri ICC (International Chamber of Commerce).


Krešimir Macan, dipl. ing.


ugledni hrvatski PR stručnjak specijaliziran za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove društvene medije, koji danas uspješno vodi vlastitu savjetničku tvrtku Manjgura, jednu od prvih hrvatskih agencija specijaliziranih za odnose s javnošću. Bio je prvi direktor korporativnih komunikacija i glasnogovornik HRT-a, savjetnik Predsjednika Vlade RH za komunikacije, izvršni direktor Madison Consultinga, tijekom Domovinskog rata obnašao dužnost tajnika Ministarstva informiranja RH i kasnije načelnika Odjela za informiranje MVP-a. Ugledan je međunarodni izborni savjetnik i CIPR certificirani predavač specijaliziran za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove društvene medije. Diplomirani je inženjer elektrotehnike, član Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), Chartered Institute of Public Relations (CIPR) i Europskog udruženja političkih komunikatora (EAPC).

Prijava

Kotizacija za CROMA Educare program je 18.000,00 kn + PDV te za sve polaznike za koje iznos kotizacije bude u cijelosti uplaćen do 31. srpnja odobravamo 10% popusta na cjelokupni iznos kotizacije. Kotizacija za svakog petog polaznika iz iste tvrtke, u istom ciklusu je gratis. Molili bismo da prijavu za vaše polaznike izvršite najkasnije do 10.srpnja 2022. kako bismo im mogli osigurati mjesto u programu.

Osvrti polaznika:

 • Primjenu stečenih znanja moći ću koristiti na poslovnom ali i na privatnom planu. Nevjerojatni, potvrđeni pogledi na svijet oko sebe o kojima se ne uči u školi. Apsolutno za svaku preporuku!
  Zvonimir Greganić
  Voditelj poslovnice PBZ d.d., Poslovnica Osijek
 • Nikad nisam bila na boljoj edukaciji, niti slušala boljeg predavača. Bilo je odlično.
 • U par riječi: izvrsno organizirano, dobro uravnoteženo po temama i sjajna atmosfera koja potiče na raspravu polaznika i predavača. Najvrjedniji dio programa su predavači, vrlo iskusni u temama koje prezentiraju i s velikim brojem primjera iz prakse koji daju dodatnu vrijednost svemu prezentiranom. Za moj posao najkorisniji je bio uvid u teme koje mi inače nisu bliske te teme koje se bave upravljanjem ljudima/timovima. Preporuka za program svakome tko se našao u ulozi rukovoditelja!
  Goran Plišić, dipl. ing. el.
  Končar energetski transformatori d.o.o.